PÄIVÄ HORTOILLESSA

Yö meni nukkuessa ja hyvä niin. Aamulla olin taas virkuna puol viisi.....ei hemmetti, silmät kiinni ja NUKU! Ja kun kerran käskettiin niin nukuttiin. Seuraavan kerran silmiä raotin puol seiska ja sitten jo kahvihammasta kolotti niin, ettei edes väkisinmakaaminen auttanut, noustava vaan oli ylös ja mentävä kahvin keittoon. Itekseni sain häärätä, kun koko talo uinui vielä ruususen unta. Ja mikä oli kokatessa, ja ihan oikeeta kahvia nautiskellessa. On pitäny tyytyä pussikahviin, tyyliin kaffe latte. 
Ja aamiainen oli katettu.


Siinä meni pannullinen kahvia, odotellessa kellon lyövän yhdeksän lyöntiä ja vaatteitten pesijä tuli töihin, ja sain luovutettua pruhjupyykkikassin flkalle, lupas hoitaa homman ja mulla olis puhdasta kalssaria illaksi.
Tää paikka on muuten riemastuttavan jyrkässä rinteessä, jos ei ihan pystysuoraa rinnettä, niin ei paljoa uuvu.


Siitä sitten jalkapatikassa kartsoille. Olin tietty kartasta kattonu, että suoraan vaan alamäkeen ja torilla ollaan.....niin siis olin kattonu....ei mee aina niinku on kattovinaan! Ekasta kurvista väärin ja siinä oltiin, päin he***iä, ja oikeen kunnolla. Siinä ihmettelin hetkisen, että missä tori, onko tori lähtenyt lomalle..... Ihan siinä sitten keskellä teollisuusaluetta huuhoilin ja edessä häämötti kauppakeskus, siis joo, sinne ja varmaan ollaan sitten perillä....ei ollu varmaa, eikä oltu perillä!
Luojalle kiitos pääsin edes sinne keskukseen, puokkoiltuani kaupunkiinsisääntuloväylillä.....sorry tässä ollaan pikkasen turistia! Piti siellä sisätiloissa sitten pikkasen viilentyä, ulkona oli n. +25 ja mulla siihen päälle vielä ne tuskahiet. Tuli kalliks se viileneminen, XXL-putiikkiin jäi 70€, mut on mulla tavaraakin! 
Tutkailin googlemapsia ja päätin ottaa kaunista jalkaa toisen eteen ja asennetta "kyllä mä täältä kävelen sinne torille", vaikka myyjä sanoi, että ota bussi niin pääset keskustaan, muuten et pääse. 
Myyjä on höpö-höpölikka, niin mä vaan kävelin sieltä torille, eikä ollu ees kovin, vähän vaan, hankalaa. 
Hengähdystauko ja puuskutusta, ja sitten olikin vuorossa lounas.


Torilla tekivät taikku-ruokaa ja jengi osti kaikkea ihan simona. Hetken tutkailltuani vilskettä, liityin joukkoon tummaan, ja tilasin annosta mukaan otettavaksi, ja sen kanssa sitten rantaan piknikille. Siis ei mihinkään rantaan-rantaan, vaan venerantaan. 


Todella hyvää evästä ja maisema viimeisteli nautinnon. Ei voinut kovin kauaa olla paikoillaan, kun lämpötilat tuntui olevan nousussa siitä kun lähdin ja ei sitten pilvee, pilvee, pilvee.....
No, nyt sitten osaisin takas sitä reittiä, minkä aamulla missasin....luulin....kyllä oon hullu ku luulen kokoajan....
Siis, hitto väärin taas, ja tälläkertaa matkaa piti taittaa siihen saamarin ylämäkeen mitä aamulla cruisailin alas. Se nousu oli takuulla prosenteissa 289% ja kylä varma on nii!!
Vihdoin perillä, kunhan ensin olin tehnyt komian ylimääräisen lenkin.....läkähtyminen oli karvan varassa!
Tuli siinä riehuttua, mittariston mukaan, rapiat 12 kilsaa.....siis 12 kilsaa!!.......onneks on se lepopulssi....
Seikkailu vaati omansa, ja kaatouni kellisti hetkeks.
Päivän jo alkaessa painumaan kohti iltaa, alkoi tuntumaan, ettei se laiturilounas riitä ja apetta on saatava. Ja taas muutaku härkää sarvista ja matkaan alaspäin ja kohti ruokaa. Nyt olin jo melkosen varma reitistä, en ainakaan samaan halpaan mene kun päivällä. Ja löytyihän se, vaikka piti oikeen kartan kanssa mennä ja aika epävarmasti vielä. 
Ihan peruspetteri pitsaa oli sitten tälle päivälle valikoitunut ja vielä lauantain kunniaksi otin oluen, pitäähän sitä......viikonloppua.... 230nkr, aika hintavaa, mutta puolet jaksoin ja puolet jäi huomiselle. Ei siinä sitten niin kovasti hintaa jäänyt, kun jaetaan kahdelle päivälle.


Siinä sitä kivasti tuli ruokaa sulateltua, kun pukkaa siihen jumalattomaan ylämäkiseinään. No, oli aika ihastella talojen pihoja ja istutuksia. Täällä ollaan himpun verran jäljessä tuon luonnon kanssa, kielotkin oli vasta justiinsa lakanneet kukkimasta, muutama kukinto oli vielä jäljellä, vaikkakin jo lähes kuolleita.


Näillä mentiin tänään.
Kilsoja 0 tasan. Mutta käveltyä tuli sellaset pyöreät 15 kilsaa. Onneks on se "lepopulssi".
Nyt on hyvä kallistaa sen oman vatsan viereen, ZZZzzzzz......




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

VIELÄ VAAN TRE.....

Berliini

NEXT STOP LIVERPOOL