HURTIGRUTEN

Aamulla siis taas aikainen herätys ja minut tuntien, se oli todella aikainen. Viideltä jo olin vetämässä kampetta niskaan ja satamassa piti olla seiskalta. No vois tietty luulla, että matkaan menee aikaa, joo meni siihen, 4 minuuttia + ne 15 minsaa lisää kun piti eksyä. Kohta en jaksa enää tätä eksymistä.....
Piti pysäyttää taksi ja kysyä reittiohjeita sinne satamaan, vaikka mä olin siellä satamassa!! 
Ei yhden yhtä kylttiä kertomassa mihin pitäis ajaa..... Laiva on jo tulossa satamaan.....missä on chek in?!?! Ei missään..... Taksikuski neuvo vaan ajamaan tien toiselle puolelle, missä oli parkkipaikka. Täh mitä, tohon parkkikselle....täh..... No, menin kun neuvottiin ja siinä oli pari naista autolla ja näytti sille että nekin oli hukassa. Siihen niitten kanssa läpälle, ja jep, nekin on menossa laivaan autolla, eivätkä tiä sen enempää kun minäkään, että mistä mennään. Teräsaitaa ja missään ei ollu ristin sielua....ja se laiva on kohta satamassa!! Nyt oli se lepopulssikin jo hurjissa lukemissa, ainakin 500! 
Vielä tuli vanhempi pariskunta autolla ja ajoi suoraan siihen aidan eteen, täh.... Sinne läpälle, ja jep, nekin tulee laivaan autolla, joten paikka oli oikea. Eikä menny kun hetki niin tuli ukko avaaman sen aidan, eli portin, joka oli "piilotettu" siihen aitaan! Siitä sitten hurautettiin siihen laivan kylkeen, siis aivan oikein, kyljestä sisään.


Ja ei sitten ollu mikään "aja auto laivaan" sydeemi. Siinä ajettiin ensin sellaselle kapeelle Liisalle ja sitten pysähdyttiin, ja se olikin autohissi! Sillä sitten laskettiin auto sinne autokannelle. No sitten.....juu sain luottokorttia muistuttavan läpyskän ja sanottiin, että me parkeerataan. On täällä palvelua, tällänen viikarille ja siljalle kans! Aivan onnen kantamoinen, että olin pakannu tavarat valmiiks kassiin, minkä otin hyttiin, kun siinä ei sitten olis enää ehtiny mitään hakemaan. Jätin pedon, toivottavasti, hyviin käsiin. 
Hyttiä odotellessa painoin aamiaiselle.


Maisemia vaan riittää...ja riittää....ja riittää.......


Sanosin, että aika matalalla roikkuu pilvet.
Iltapäivällä oltiin sitten Tromsassa ja laiva viivähti siellä rapiat 4 tuntia, että ehti siinä yhtä jos toista. Mä ehdin maleksia siinä keskustassa ja ottaa välipalaks sushia ja taas oli vuorossa laiturituokailu. 


Pari tuntia siinä vierähti ja sitten jo takas laivaan ja napsauttin saunan kuumaksi, niin voi tehdä tällä laivalla! Ei se mikään huippusauna ollut, mutta tuli siellä löylyä, vähän, ja pikkuhiki ja tukan sain pestyä. Pikkasen oikaisin ja viilentelin jälkihikeä hytissä ja sitten hakemaan ruokaa. Hampurilainen ja lohkoranskikset, ei niin kovasti hyvää, mutta nälkä häipy.


Tää on kyllä ihan risteilyalus ja painottuu valmiiks ostettuihin paketteihin. Tää jengi täällä matkustaa alusta loppuun tän reitin ja niille sit tietty kuuluu kaikki ruoat. Siinä sitten meikäläinen kafeteriasta koittaa ottaa jotain, ku kuitenkaan ei viittis mennä maksaan pelkästä ruoasta, 2 ruokalajia, 50€ ja siihen juomat päälle. 
Mulle pamahti aivan jännä kaatouni ton ruoan jälkeen, ja tuli ihan paniikki ja pahaliemi ettei jaksais katella maisemia ja kuitenki pitäis, ku on niin hienoo ......ha-haaaaa.....ei tarvii olla onneton, ei siellä nää mitään!!!


Voin siis mennä vaikka nukkumaan ja ihan hyvällä omallatunnolla.
Kilsoja tuli tänään jotain 4, unohdin katoo, kun veivät multa auton. Käveltyä tuli sellaset 3-4 kilsaa.





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

VIELÄ VAAN TRE.....

Berliini

NEXT STOP LIVERPOOL