Shanghai....hai....hai...

SHANGHAI 13. - 16.7.2013

Toivottomalta tuntuvan 40:n tunnin taipaleen jälkeen saapuminen Shanghaihin oli helpotus.

Olokin alkoi olla pikkasen parempi, joten kohti uusia juttuja.



Ja tuossa sitten taas ne näkymät sisään ja ulos.


Pientä häikkää hotellin löytymisen kanssa...koskapa sitä ei olis ollu.... ja sitten suoraan baanalle.



Suorilla heti juna-asemalle ostamaan lippua Pekingiin, ja niinkuin jo totuttua, ei asiat mene niinku ne on ajatellu menevän. Meillähän oli sitten passit hotellilla, kuka niitä nyt mukanaan kantaa, ja siitä syystä jäi sitten ne junaliput ostamatta. Koitetaan huomenna uudelleen... kuten niin monta kertaa aikasemmin asioitten kanssa.

Ei sitten muuta kun nähtävyyksiä kohti. Ihan ensin mentiin "pullonavaajaan", Shanghai World Financial Center, jossa sadannessa kerroksessa oli näköalatasanne. Oli siinä ihmettelemistä kun lattia oli lasista, että mites tästä sitten putoamatta kuljetaan. Oli oikeesti itku ihan hiuskarvan päässä. Siihen kun vielä lisäs sen jumalattoman tuulen mikä siellä sattui olemaan ja siitä syystä se torni niinku pikkasen heilui....kai se heiluu tuuli tai ei. No olihan se korkea kokemus, 492 m! 


Sitten mentiin ajeleen ja ei ihan millä tahansa vaan luotijunalla.

Huippunopeus oli 431km/h. Ei sitä vauhtia mitenkään huomannu kun ikkunasta katteli, poskionteloissa tuntu pikkasen painetta. Pyörähdettiin sillä sitten lentokentälle ja otettiin siellä lounasta ja sitten samalla pelillä takas. Ei se takastulo mitenkään huimaavaa ollut kun vauhtiakaan ei ollut enää kun vaivaset 301km/h.

Vielä käytiin sellsessa meri akvaariossa, Shangahi Ocean Aqarium. On kuulemma ihan kansainvälisesti arvostettu paikka. Olihan siellä niitä kaloja jos jotakin sorttia. Siellä meni lasisia käytäviä ja kalat uiskenteli siinä ympärillä. Oli siellä käytävää ja liukuhihnaa ja rappusta missä sai lasin läpi "silitellä" kaloja. Siellä meini ihan huomaamatta nelisen tuntia.

Illalla vielä käytiin katsomassa kaupungin valoja. Piti komeesti mennä jokiristeilylle, mutta kun siellä oli jonossa noin miljoona kiinalaista, niin ei sitten jaksettu jäädä niitten seuraks jonottamaan. Otettiin vaan kuvia niistä iltavaloista. Kaupunkia käveltiin ristiin ja rastiin. Ihan kamalasti on tullut käveltyä tällä reissulla. Kyllä varmaan päivässä 7 - 10km vähintään. Joten juuri siitä syystä mentiin jalka hierontaan. Löydettiin pieni day spa ja sinne sitten ottamaan Japanilainen jalkahieronta. No olihan se rentouttavaa mutta ei se mitenkään kovasti kyllä poikennut kotimaisesta jalkahieronnasta. Nii no tietty hintahan oli vain murto-osa kotimaisesta, 17€ ja kesto reilu tunti.

Ja ne junaliput sinne Pekingiin, ne saatiin lopulta ostettua. Tällä kertaa otettiin sitten sellanen juna mikä otti matkaan vajaat 5 tuntia, eli nopein mahdollinen yhteys. Sitä kun oli saatu tarpeeks just sillon siitä junamatkailusta. Niin ja olihan meillä sitten odotettavissa se viikon junareissu Moskowaan. Ja sitten päästiin ihan matka-ajossa kokeilemaan sitä luotijunaa. Se nimittäin oli just sellanen millä oltiin aikasemmin matkustettu. Tosin se kulki vaan sitä tasasta 301km/h, mutta olihan se ihan lepposa matkavauhti.

Ja eihän meillä sitten ollut mitenkään kiire sieltä junasta ulos, kun ajateltiin että menkööt nuo kiireisemmät ensin. juu nii ja mitäs sitten.....Juu siinä olikin sellanen lentävä vaihto matkustajissa. Mehän meinattiin jäädä sinne junaan ja joutua takas Shanghaihin. Porukkaa lappo sisään ja kun on kyse Kiinalaisista niin niitä sitten tuli vauhdilla ja paljon. Siinä piti ihan voimaa ja röyhkeytta käyttää että pääastiin sileltä pihalle. Ei ne kyllä ihan täysjärkisiä voi olla.....näkee että toiset haluaa ulos niin ei ku pitää tunkea päin ja päälle vaan...

 


Kommentit

  1. ;) Hyvä että pääsitte junasta ulos.

    Mä niin tykkään iltavaloista,hyvältää näyttää ja mainiolta kuulostaa reissunne.:)
    T:Jonna

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

VIELÄ VAAN TRE.....

Berliini

NEXT STOP LIVERPOOL